diumenge, 14 de febrer del 2010

Saint-Valentin d'amour a París

França i París seran molt progres i moderns, però això de ser la ciutat de l'amor sembla que obliga a festejar la festa dels enamorats més que ningú, així que hem estat tota la setmana amb cors i crides al romanticisme i amb Saint-Valentin fins a la sopa.

A les revistes i diaris, a les botigues (a l'FNAC hi vam veure ahir tota la secció)... però el que m'ha cridat més l'atenció ha estat la implicació del mateix ajuntament.

Des de fa poca estona, la mitjanit i un minut, es poden veure als panells lluminosos que hi ha per la ciutat missatges d'amor de parisencs als seus amors secrets, ja que durant tota la setmana qui ha volgut ha pogut enviar un missatge a un desconegut al que estimen en silenci -amb qui es troben al metro, al barri...- i avui el destinatari el podrà trobar en aquests panells... Demà tocarà observar si hi ha cares de sorpresa!

També han penjat al web municipal (www.paris.fr) les fotos dels candaus dels enamorats que pengen al Pont des Arts sobre el Sena, en una tradició que ve dels llibres de l'escriptor italià Federico Moccia.

Els enamorats, a més, poden gaudir durant tot el mes de febrer de diferents activitats al voltant de l'amor, com és el cas del camí dels enamorats, una ruta que es proposa en el mateix web municipal i que recorre diferents indrets romàntics de la capital francesa.

En fi, visca l'amour!

I com aquí no es para, la setmana vinent gaudirem del gran festival del nou any xinès, l'any del tigre. Avui ja han començat els festejos, però es veu que la moguda grossa és la desfilada al 13ème, el Chinatown més gran de París, que se celebra el proper dissabte.

2 comentaris:

  1. Hola,

    estic fent una prova de comentari en aquest bloc. He canviat la configuració i ara no cal que us identifiqueu si voleu seguir en l'anonimat...

    ResponElimina
  2. Interessant blocada, molt d'antropòloga.

    Com et fixes, eh?
    Però vull saber més coses de París. Segueix amb el bloc. Ens encanta!

    Josep Lluís

    ResponElimina